Nationale pannenkoekdag

Zoals ieder jaar organiseert Emmens groep 7-8 samen met meester David en juf Albertha de pannenkoekdag voor de ouderen uit het dorp.

Vele ouders en kinderen staan uren te bakken om stapels pannenkoeken naar de Spil te brengen. Tafels worden gedekt en de kinderen verwelkomen de gasten en begeleiden hen naar een tafeltje. Na een warm welkom wordt de ene na de andere pannenkoek verorberd. Ook de kinderen schuiven aan na het serveren van pannenkoeken en drankjes.

De kinderen zongen nog een pannenkoekrap, waarna de laatste pannenkoeken werden gegeten. Hoewel we dachten veel te veel te hebben, waren na een uurtje alle 4 schalen leeg.

Hulde en applaus aan alle bakkers!

Er werd nog een rondje bingo gespeeld met prijsjes en als hoofdprijs: een pannenkoekspan.

Een mooi initiatief dat jong en oud tot elkaar brengt.