Bureau Halt in groep 7/8 over ‘Jeugdcriminaliteit’

Vanmorgen kwam Bureau Halt in de klas om te vertellen over wat Halt allemaal doet maar vooral over welke soorten ‘kleine criminaliteit’ er allemaal bestaat. Waar je wel nog voor bij Halt terecht kan en waarvoor niet (grote schades boven de EUR1000,- of fors geweldadig zijn). In dit laatste geval ga je naar de politie rechter/rechter commissaris. Dat kan in ons land al vanaf 12 jaar. Veel wisten kinderen al maar ook genoeg dingen niet. Dat 1 raam van een bushokje al bijna 1000EUR kost. En dat 1 zo’n lekker snoepje eten uit de bak bij Kruidvat of Etos ook al diefstal is. Er was zelfs een meisje voor 2 ‘kikkers’ opgepakt, van die groen/witte gumsnoepjes. Vertelde de mevrouw van bureau Halt. Dat was schrikken, dat je daarvoor al wordt aangehouden en naar Halt gestuurd. Werkstraffen klinken leuk maar niet wanneer je zonder je vrienden urenlang ergens aan de slag moet. Of dat je je excuses verplicht moet komen aanbieden wanneer je betrapt bent op winkeldiefstal. Wow… daar keken de kinderen van op. Leerzaam. Hieronder enkele foto’s.