Project Tweede Wereldoorlog in 7/8

Afgelopen week zijn we gestart met het project Tweede Wereld Oorlog (WO2). Eerst hebben de kinderen een woordweb rondom vrijheid, vrij zijn en bevrijding gemaakt. ‘Wat betekent vrij zijn voor jou?’. Ondertussen stelden de kinderen elkaar en zichzelf continu vragen, zoals; Stel dat je schoenen alleen mag aantrekken in de volgorde die de baas van het land bepaalt, is dat vrijheid? Is het vrijheid dat je zelf mag bepalen een rode jas of blauwe schoenen aan te trekken? Is het vrijheid om zoveel broodjes te eten zoals je wilt? Etc. Kinderen kwamen op mooie vondsten. Volgende week gaan we hiermee verder. Er zijn ook 2 verteltafels ingericht met boeken die mee gebracht zijn en tijdschriften, kleine speelgoedsoldaatjes, een schaalmodel van het Anne Frank-huis etc. In de komende weken werken de kinderen nog aan muurkranten en aan gedichten. Mocht uw kind van huis iets mee willen nemen voor op de verteltafel dan mag dan natuurlijk! Hieronder een aantal foto’s van de verteltafels.