Lammetjes bezoek groep 1/2

Vandaag zijn we getrakteerd op een heerlijk ontbijt  met verschillende belegsoorten én een heerlijk gekookt eitje, goed verzorgd door de OR.

Daarna waren er vele papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, die ons allen naar de boerderij in Bronneger brachten. Boerin Aaltje en boer Wim ons welkom heten bij de schapen en lammetjes. Uitleg ter plekke, drinken bij mama schaap of via de speen ( machine met melkpoeder), kijken, aaien en vragen. Wat weten we er al veel van! Maar mooie vragen zijn er altijd: hoe komen de lammetjes bij hun mama; waarom hebben de schapen een ketting om; geef je de lammetjes ook namen; is er wel genoeg melk voor alle lammetjes enz. Heerlijk.

We kregen nog ranja met een lange vinger met muisjes en daarna terug naar school, waar groep 2 een heerlijke lunch voorgeschoteld kreeg.

Alle mama’s, papa’s, opa’s en oma’s bedankt voor het rijden! OR bedankt voor het heerlijke eten.