Opening kinderboekenweek

Vandaag hebben we de kinderboekenweek geopend: ‘Gruwelijk eng’.

In het speellokaal stond een lang, bobbelig, kruipend, stekelig, stijf, eng DING opgesteld. Alle kinderen zaten erom heen. Ieder kind had een woord gekregen, die ze moesten uitbeelden zonder woorden. Die woorden hadden te maken met het ding. Uiteindelijk was het bang mannetje ( themaboek in 1-2 van Stein en Mies van Hout), die het ding toesprak ‘Je bent mijn vriend’. Bang mannetje hoefde nooit meer bang te zijn. Hij had zijn angst overwonnen.

Daarna lazen alle leerkrachten fragmenten voor uit hun boeken.

In groep 3-4 wordt voorgelezen uit ‘de Voetbalzombies’ Simon van der Geest;

In 5-6: Griezelwielen ( serie Dolfje weerwolfje) van Paul van Loon;

En in 7-8: De gorgels van Jochem Myjer.

In dit project staat vragen stellen centraal, die beginnen met: wie, wat, wanneer, waarom, wanneer en hoe. Kinderen mogen n.a.v. het voorgelezen fragment elkaar vragen stellen. Antwoorden moeten dan aansluiten. En er zijn al heel veel goede vragen gesteld!

Op woensdag 18 oktober sluiten we dit project af met een presentatie aan elkaar. Die dag mogen de kinderen verkleed op school komen. We hebben gehoord, dat er heksen, spoken, weerwolven en andere enge figuren langs komen.

30258305 30258307_big 30258314_big